Jeanet Visser Tekst & Communicatie

BLOG

Inspiratie

inspiratie voor schrijven

Men vraagt mij wel eens, hoe kom jij aan je inspiratie als je teksten schrijft of een communicatieconcept bedenkt? Vorige week vroeg iemand mij dat ook. En dan in combinatie met te halen deadlines. Ik merkte dat die vraag mij bezig hield. Inspiratie voor een blog dus.

Uiteraard ligt veel van mijn inspiratie aan de soort opdracht en de voeling die ik er mee heb. Natuurlijk vind ik al mijn opdrachten leuk…. Commercieel goed antwoord, maar toch zijn er opdrachten die ik net even iets minder leuk vind.
Wat te schrijven over een onderwerp waar je niets mee hebt, waar je weinig van af weet of waar je nou niet echt meteen heel creatief van wordt. Zo maar wat dingen die ik dan doe:

  • Meer over het onderwerp opzoeken, al google-end duik ik er steeds dieper in.
  • Een kopje koffie zetten en soms nog 1.
  • Eerst aan een andere opdracht beginnen, ik ben intussen wel met het onderwerp bezig. Soort van multitasking.
  • Met de hond de bossen in, ook als het regent. Terwijl hij iedere boom onderzoekt, plant ik allemaal boompjes met ideeën in mijn hoofd.
  • Een papier ligt naast me, daar schrijf ik tussen de bedrijven door allerlei kernwoorden op.
  • Er – als daar tijd voor is – nog een nachtje over slapen. Het houdt me niet wakker, integendeel, maar de volgende ochtend zijn er altijd nieuwe ingangen.
  • Vrienden en familie vertellen waar ik mee bezig ben, hun vragen en opmerkingen helpen me altijd verder.

Ik schrijf dit achter elkaar op, ik kan nog wel even doorgaan met andere inspiratie-krijgers. En toch is er iets dat het meest waardevol voor me blijkt te zijn als het gaat om inspiratie krijgen of houden. Gewoon lekker in mijn vel zitten. Dat is me de laatste jaren wel duidelijk geworden. Dus doe ik er alles aan om dat lekkere vel te onderhouden.
Al weet ik dat mijn kids een hekel hebben aan dat woord: ik probeer iedere dag te ‘genieten’. Van iedere dag iets leuks te maken en aan iedere dag een beetje confetti toe te voegen. Ik moet zeggen: dat lukt me vrij goed!

Dus in plaats van jullie te vragen om tips voor het krijgen van inspiratie, hoor ik graag jullie confetti-tips!