Een project van

Jeanet Visser Tekst & Communicatie

Warme truien voor het milieu

DEC

Opdrachtgever


Energiebesparing & Duurzaamheid

Op vrijwillige basis verzorgde ik enkele jaren de PR & Communicatie voor DEC-Oisterwijk (duurzame energiecoöperatie voor de gemeente Oisterwijk). Een breed pakket, variërend van het maken van persberichten tot het adviseren van het bestuur over de communicatie van lopende en toekomstige projecten.

Eén van de DEC-projecten waar ik met heel veel plezier de promotie en in- en externe communicatie voor verzorgde, is Fitting the Knitting. Een Oisterwijkse versie van de jaarlijkse landelijke warme truiendag om aandacht te vragen voor klimaatverandering en wat je daar zelf aan kunt doen. Heel eenvoudig: trek een dag een trui aan, zet de verwarming wat lager en verminder zo de CO2-uitstoot.

De Leerfabriek was het toneel voor een modeshow met warme truien. Lekkere warme truien, gebreid door inwoners van Oisterwijk en zeer creatief gepimpt door studenten van StLucas in Boxtel. Leerlingen van 2College Durendael showden de creaties en Danserswijk verzorgde spectaculaire optredens.

De plaatselijke promotie door middel van o.a. flyers, billboards en een grote PR-campagne zorgde voor een groot succes. Fitting the Knitting werd door zo’n 1.500 inwoners bezocht en de regionale en plaatselijke media besteedden volop aandacht aan het evenement.

DEC
DEC
DEC
DEC

Meer projecten